Mesto otvára dotácie na kultúru a ďalšie oblasti
6. september 2023

Uzávierka podávania žiadostí o dotácie na kultúru a kreatívny priemysel a kultúrne pamiatky a pamätihodnosti na rok 2024 je do 15. októbra.

Záujemcovia podávajú žiadosť elektronicky cez https://nitra.egrant.sk/. O pridelení dotácie rozhodne Mestské zastupiteľstvo v Nitre na návrh komisie pre kultúru, kreatívny priemysel a cestovný ruch.


Výzva „Kultúra a kreatívny priemysel – realizácia podujatí, aktivít, celoročnej činnosti a tvorby“ je zameraná na podporu umenia, kultúrno-osvetových aktivít, celoročnú činnosť a tvorbu nových diel. Je určená pre organizátorov kultúrnych podujatí, organizácie poskytujúce kultúrno-osvetové aktivity, umelcov a tvorcov, ktorí vykonávajú činnosť na území mesta Nitra. Maximálna výška požadovanej dotácie na jeden projekt je 15-tisíc eur. Všetky potrebné informácie o výzve nájdete tu.


Druhá výzva „Kultúrne pamiatky a pamätihodnosti“ umožňuje žiadať finančné prostriedky až do výšku 20-tisíc eur na činnosti a opatrenia zamerané na rekonštrukciu, revitalizáciu, prezentáciu či výskum kultúrnych pamiatok a pamätihodností v meste Nitra. Podrobné informácie o tejto výzve nájdete tu.

V minulom roku poslankyne a poslanci prerozdelili 116-tisíc eur. Sumou 96-tisíc podporili 38 projektov z oblasti kultúry a kreatívneho priemyslu. Tri organizácie získali dokopy 20-tisíc eur, vďaka ktorým obnovili pamiatky v Nitre.

Lenka Mareková
foto: archív


Najčítanejšie správy
Mimoriadna výluka na Špitálskej
30. august 2024
Nitra si pripomenie 80. výročie Slovenského…
23. august 2024
Prerokovanie územnoplánovacej dokumentácie
8. august 2024
Dodatočný zápis detí do škôlky na Párovciach
8. august 2024