Na Agrokomplex sa návštevníci budú môcť zaviezť retrobusom
12. august 2019
Radnica víta alternatívne formy prepravy. Môžu dopomôcť k zníženiu dopravného zaťaženia Nitry

Radnica víta alternatívne formy prepravy. Môžu dopomôcť k zníženiu dopravného zaťaženia Nitry.

 

Zážitok z návštevy výstavy umocní jazda na staručkej Karose. Občianske združenie Veterány.EU sa rozhodlo motivovať návštevníkov, aby na výstavisko necestovali svojím automobilom, ale využili vlakovú a autobusovú dopravu.

Iniciatívu občianskeho združenia víta aj nitrianska radnica. „Počas veľtrhov a výstav býva Nitra dopravou zaťažená vo veľmi výraznej miere. Preplnené sú aj parkoviská v meste, no najmä na sídlisku Chrenová, kde na situáciu v statickej doprave dohliadajú mestskí policajti,“ povedal hovorca mesta Tomáš Holúbek.  

Na tohtoročný poľnohospodársky a potravinársky veľtrh sa návštevníci, smerujúci na výstavisko zo Železničnej stanice Nitra, môžu zaviezť historickým autobusom značky Karosa ŠL 11 Turist z roku 1975. Prvý spoj pôjde zo zastávky MAD od železničnej stanice už po ôsmej ráno, pričom na zmeškané vlaky autobus počká maximálne desať minút. Cestovný poriadok retrobusu prispôsobia príchodom a odchodom vlakov, ako aj pravidelnej linke mestskej hromadnej dopravy č. 19 do Janíkoviec.

Autobus bude premávať počas predpokladanej zvýšenej návštevnosti – v piatok a sobotu 23. a 24. augusta – na mimoriadnej linke H19 medzi Železničnou stanicou v Nitre, centrom mesta a výstaviskom, pričom konečná zastávka bude pred Poliklinikou na sídlisku Chrenová. Vyhliadkové jazdy sú v réžii občianskeho združenia Veterány.EU.

Občianske združenie zareagovalo na nepriaznivú dopravnú situáciu aj počas minuloročnej poľnohospodárskej výstavy Agrokomplex, aj vtedy počas víkendu v uliciach mesta zabezpečili posilovú dopravu historickým autobusom. 

 

Ľudmila Synaková

foto: imhd.sk


Najčítanejšie správy
Pracovná doba na MsÚ v Nitre dňa 14.04.2022
14. apríl 2022
Ľuďom z Ukrajiny pomôže grantový program
14. apríl 2022
Diskusie, kvízy, sokoliarstvo aj piknik v parku
14. apríl 2022
Kedy budú vyvážať odpad počas Veľkej noci?
7. apríl 2022