Sedem tried v novom školskom pavilóne
21. august 2024

V utorok Mesto Nitra odovzdalo do používania nový školský pavilón. Nachádza sa v Základnej škole Tulipánová a vyrástol na mieste pôvodného, ktorý roky chátral a bol nevyužitý.

Pavilón je tretí na ZŠ Tulipánovej, je v ňom sedem tried. Škola so 600 žiakmi, ktorá vzdeláva aj športové talenty, si tak vydýchne, pretože jej kapacity boli priveľmi napäté. Istú dobu dokonca vedenie školy uvažovalo o zavedení dvojzmennej prevádzky, aby kapacitne zvládlo nápor žiakov, k tomu však po rozšírení priestorov nepríde.

Škola musí v súvislosti s navýšením počtu tried prijať aj nových pedagógov. Jeden pedagóg pribudne na prvom stupni školy, dvaja na druhom stupni a jeden v školskom klube.


Celkové náklady dosiahli 1,09 milióna eur, ide teda o najväčšiu školskú investíciu mesta Nitra v tomto roku. Peniaze sa mestu podarilo získať z Plánu obnovy, výstavba budovy teda bola možná vďaka financiám z Európskej únie.

Primátor Marek Hattas na slávnostnom odovzdaní pavilónu vyzdvihol aj to, že mesto postavilo nový pavilón v škole, ktorá sa nachádza v časti mesta, kde pribúdajú byty s mladými rodinami. O školu je podľa primátora veľký záujem aj pre jej športové zameranie.

Tomáš Holúbek, hovorca Nitry
foto: Roman Oravec


Najčítanejšie správy
V lete sme opravovali školy. Ktoré dostali nový…
28. august 2024
Na Zobore pribudla druhá etapa ferrát
23. august 2024
Nitriansky mládežnícky parlament hľadá nových…
22. august 2024
Nitra sa stala prvým krajským mestom bez herní
30. máj 2024