Čistejšie verejné priestory už aj v Párovských Hájoch
12. október 2021
Svoje sily spojili miestni obyvatelia, mesto aj súkromná firma s čistiacou technikou

Svoje sily spojili miestni obyvatelia, mesto aj súkromná firma s čistiacou technikou.

 

Vďaka spolupráci mesta Nitra, Nitrianskej komunitnej nadácie, spoločnosti Kärcher a dobrovoľníkov z viacerých občianskych iniciatív odštartovali práce v grantovom programe „Kärcher – upracme si spolu.“ V rámci prvého ročníka grantového programu bolo podporených päť verejnoprospešných projektov, ktoré sú zamerané na vyčistenie a revitalizáciu verejných priestorov.

Vyčistené sú už priestory centra voľného času v Dražovciach aj komunitného centra Storm na Nedbalovej ulici na Klokočine, v Párovských Hájoch sa vyčistil priestor okolo kultúrneho domu, autobusová zastávka aj detské ihrisko a multifunkčný športový areál. 

„Veľmi ma teší, že sa do tejto aktivity zapojili samotní obyvatelia, prišlo ich pomerne dosť. Vyzbierali sme spolu odpad v našej lokalite, máme čistejšie a krajšie pieskovisko aj ihrisko,“ povedala poslankyňa za VMČ 5 Jarmila Králová.

Do konca roka sa plánuje ešte oprava a vyčistenie multifunkčného ihriska na Kyneku a Veľké klokočinské čistenie v parku pod Borinou.

Okrem finančnej pomoci spoločnosť Kärcher nasadila profesionálnu techniku a vlastných zamestnancov. Výhodou použitej čistiacej techniky je využitie horúcej pary a tlaku, čistenie je jednoduché, rýchle a hlavne ekologické.  

 

Timea Galová

Foto: Martin Farkaš


Najčítanejšie správy
Pracovná doba na MsÚ v Nitre dňa 14.04.2022
14. apríl 2022
Ľuďom z Ukrajiny pomôže grantový program
14. apríl 2022
Diskusie, kvízy, sokoliarstvo aj piknik v parku
14. apríl 2022
Kedy budú vyvážať odpad počas Veľkej noci?
7. apríl 2022