Mesto Nitra získalo Zlaté vedro za rok 2020
27. september 2021
Hodnotenie samospráv v práci s portálom Odkaz pre starostu vyhrala Nitra po prvýkrát

Hodnotenie samospráv v práci s portálom Odkaz pre starostu vyhrala Nitra po prvýkrát. Minulý rok skončila v riešení podnetov druhá za Žilinou.

 

Ocenenie samosprávam udeľuje každoročne Inštitút pre dobre spravovanú spoločnosť. V minulosti sa Nitra umiestňovala mimo prvej desiatky. Na popredných priečkach sa ocitla prvý krát minulý rok, keď skončila druhá, tento rok ocenenie Zlaté vedro vyhrala. „Obrovská vďaka patrí v prvom rade aktívnym obyvateľom, ktorí nahlasujú podnety. Participácia je medzi našimi hodnotami na popredných miestach, o to viac ma toto vysvedčenie teší. Poďakovať by som chcel tiež administrátorom, poslancom a samozrejme, našim zamestnancom. Pevne verím, že do budúcna vyriešime ešte viac podnetov a naše mesto bude o to čistejšie a krajšie,“ uviedol primátor mesta Nitra Marek Hattas.

Odkaz pre starostu má na Mestskom úrade v Nitre na starosti Mária Cok Steinemannová. Podľa jej slov je napriek prvému miesto stále obrovský priestor na zlepšovanie. „Ide hlavne o spôsob akým odpovedáme občanom na podnety. Ak sa nám podarí správne motivovať viac kolegov z úradu a mestských firiem, budeme v poskytovaní tejto služby ešte úspešnejší,“ hovorí Cok Steinemannová.

Mesto Nitra v minulom roku zaznamenalo na portáli Odkaz pre starostu celkovo 1076 podnetov, vyriešených bolo 572. V riešení je 466 a uzavretých 38 podnetov. Nitra dosiahla celkové skóre 214%, pričom 100% je údaj pre hypotetickú priemernú samosprávu.   

 

Henrich Varga
Foto: FB Odkaz pre starostu a FB Marek Hattas 


Najčítanejšie správy
Pracovná doba na MsÚ v Nitre dňa 14.04.2022
14. apríl 2022
Ľuďom z Ukrajiny pomôže grantový program
14. apríl 2022
Diskusie, kvízy, sokoliarstvo aj piknik v parku
14. apríl 2022
Kedy budú vyvážať odpad počas Veľkej noci?
7. apríl 2022