Týždeň dobrovoľníctva prichádza aj do Nitrianskeho kraja
13. september 2021
Záujemcovia majú na výber 15 aktivít

Záujemcovia majú na výber 15 aktivít

 

Nitrianske centrum dobrovoľníctva v spolupráci s Platformou dobrovoľníckych centier a organizácií a ďalšími krajskými dobrovoľníckymi centrami otvára pre verejnosť prihlasovanie do nového ročníka národnej kampane Týždeň dobrovoľníctva, ktorý sa uskutoční od 16. do 22. septembra 2021. Slovensko sa po 13. raz zmení na krajinu dobrých skutkov.

Miestne organizácie vytvorili stovky príležitostí vyskúšať si dobrovoľnícku prácu, venovať svoj čas užitočnej pomoci v bezprostrednom okolí ako i spoznať samotné organizácie a podobných ľudí, ktorí myslia popri vlastných potrebách na druhých. Do kampane sa dosiaľ prihlásilo 12 organizácií, ktoré po celom kraji pripravia viac ako 15 dobrovoľníckych príležitostí. Ktokoľvek si tak už teraz môže vybrať z veľkej ponuky jednorazových dobrovoľníckych aktivít, ktoré pripravujú občianske združenia, školy, centrá voľného času, knižnice, múzeá, zariadenia pre seniorov, domovy sociálnych služieb, samosprávy a ďalšie.

Program pre dobrovoľníkov a dobrovoľníčky je dostupný na webe tyzdendobrovolnictva.sk. Záujemcovia si môžu vybrať z ponuky aktivít tú, ktorá ich zaujme priamo v ich okolí, a na webe sa na ňu priamo prihlásiť.

„Aktivity v Nitrianskom kraji sú naozaj rôznorodé – od exteriérových úprav, cez balenie materiálu, zbierku trvanlivých potravín až po hľadanie injekčných striekačiek či pomoc s festivalom. Veríme, že aj epidemiologická situácia bude priaznivá a do Týždňa dobrovoľníctva sa obyvatelia zapoja. Pretože veríme, že dobrovoľníctvo pomáha nielen príjemcom ale najmä samotným dobrovoľníkom – v sebarozvoji, získaním skúseností, spoznaním nových ľudí a pocitom hrdosti a zmysluplnosti.“ približuje Andrea Kosír Hugáňová, koordinátorka akcie.

„Tešíme sa, že aj v tomto neľahkom roku opäť prejavili záujem otvoriť pre verejnosť dobrovoľnícke aktivity mnohé organizácie po celom Slovensku a za všetkých potrebných epidemiologických opatrení môžeme aj uprostred tohto septembra uskutočniť národnú kampaň Týždeň dobrovoľníctva. Počet miest pri jednotlivých aktivitách je limitovaný, preto odporúčame záujemcom registrovať sa na aktivitu, o ktorú budú mať záujem, v prvých dňoch,“ uvádza Dominika Hradiská, výkonná riaditeľka  Platformy dobrovoľníckych centier a organizácií.

Týždeň dobrovoľníctva 2021 je podporený z dotačnej schémy Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu SR Programy pre mládež na roky 2014 – 2021, ktorú administruje IUVENTA – Slovenský inštitút mládeže. Partnerom v Nitrianskom kraji je Mesto Nitra a Nadácia Slovenská sporiteľňa.

Kontakt: Nitrianske centrum dobrovoľníctva, Nedbalova 17, Nitra, ncdnitra@gmail.com, www.ncdnitra.sk

Súbory na stiahnutie:

 

Zdroj: Nitrianske centrum dobrovoľníctva
Foto: Roman Oravec


Najčítanejšie správy
Pracovná doba na MsÚ v Nitre dňa 14.04.2022
14. apríl 2022
Ľuďom z Ukrajiny pomôže grantový program
14. apríl 2022
Diskusie, kvízy, sokoliarstvo aj piknik v parku
14. apríl 2022
Kedy budú vyvážať odpad počas Veľkej noci?
7. apríl 2022