V Nitre sa po prázdninách rozbehne čistenie verejných priestorov
23. august 2021
V programe „Kärcher – upracme si spolu“ sa spojili občianski aktivisti, mesto aj firma

V programe „Kärcher – upracme si spolu“ sa spojili občianski aktivisti, mesto aj firma.

Vďaka spolupráci mesta Nitra, Nitrianskej komunitnej nadácie, spoločnosti Kärcher a dobrovoľníkov z viacerých občianskych iniciatív odštartovali koncom leta práce v grantovom programe „Kärcher – upracme si spolu.“ V rámci prvého ročníka grantového programu bolo podporených 5 verejnoprospešných projektov, ktoré sú zamerané na vyčistenie a revitalizáciu verejných priestorov.

Medzi podporenými organizáciami sú občianske združenia Šport Osveta Kultúra a STORM, zástupcovia občanov z iniciatívy Na Hájoch nám záleží a Oprava a vyčistenie Multifunkčného ihriska Nitra-Kynek a Občianske združenie Pre Dražovce.

Práve v Dražovciach sa už v auguste začali prvé aktivity. Pridaná hodnota programu spočíva v nefinančnej pomoci firmy priestor prostredníctvom profesionálnej techniky.

„Pilotný ročník grantového programu sa stretol s veľmi zaujímavou odozvou, dostali sme viacero zaujímavých projektov, z ktorých je cítiť, že obyvateľom Nitry na svojom okolí záleží. Osobitne si vážime, že v hodnotiacom procese sme mohli zohľadniť aj potreby vedenia mesta, ktoré je partnerom celého projektu. Už teraz sa tešíme na čisté priestory, za ktorými budú stáť naše profesionálne čistiace postupy a technológie, rovnako ako ľudia z jednotlivých komunít. Verím, že sa  naša spolupráca v Nitre stane tradíciou,“ povedal Andrej Árendáš, konateľ spoločnosti KÄRCHER Slovakia.

Všetky podporené projekty  nájdete na TU

 


Najčítanejšie správy
Pracovná doba na MsÚ v Nitre dňa 14.04.2022
14. apríl 2022
Ľuďom z Ukrajiny pomôže grantový program
14. apríl 2022
Diskusie, kvízy, sokoliarstvo aj piknik v parku
14. apríl 2022
Kedy budú vyvážať odpad počas Veľkej noci?
7. apríl 2022