V uliciach mesta úradoval najmä alkohol
25. február 2021
Prinášame vybrané prípady z činnosti mestskej polície za posledný týždeň

Prinášame vybrané prípady z činnosti mestskej polície za posledný týždeň.

 

Šestnásťročného chlapca už druhý raz riešili za alkohol

Chlapec v podnapitom stave sedel na zastávke MHD na Výstavnej ulici. V krvi mal vyše dve promile alkoholu. Polícii ho nahlásila jeho učiteľka, ktorá informovala aj otca chlapca. Ten povedal, že je mimo mesta a má zavolať políciu. Za rovnaký skutok ho polícia riešila už začiatkom mesiaca. „Osobu, ktorá mu alkohol poskytla, sa zistiť nepodarilo, mladistvý uviedol, že požiadal neznámeho dospelého o zakúpenie,“ uviedla polícia, ktorá prípad oznámi na príslušný správny orgán. Chlapca si prevzala jeho stará mama, u ktorej žije.

Opitý muž si pomýlil ulicu, ďalšieho našli ležať na ulici  

Žena z Benkovej ulice na sídlisku Klokočina nahlásila polícii, že sa do jej bytu dobíja neznámy muž. Hliadka zistila, že muž je pod vplyvom alkoholu a nerozoznal, že je na inej ulici. Muž sa ospravedlnil a cudzí vchod opustil.      

Ďalšia hliadka riešila opitého muža, ktorého našli ležať na Šafranovej ulici. Muž hliadke uviedol, že ho niekto údajne vyhodil z auta a ušiel. Nemal žiadne vonkajšie poranenia a odmietal lekárske ošetrenie. Chcel však podať trestné oznámenie, preto bola na miesto privolaná polícia, ktorá prípad prevzala.  

V Krškanoch sa zrútila časť starého domu

Polícii to nahlásil muž, na ktorého pozemok sa zvalila polovica steny susediaceho domu, ktorá bola z nepálených surových hlinených tehál. Nikto nebol zranený. Dom s narušenou statikou je neobývaný od smrti majiteľa a v súčasnosti prebieha dedičské konanie. Oznamovateľovi bola ponúknutá možnosť podať trestné oznámenie, čo odmietol.

Tridsaťpäť prípadov porušenia protipandemických opatrení

Počas týždňa sa mestskí policajti zameriavali aj na kontrolu dodržiavania protipandemických opatrení. Počas hliadkovania zistili tridsaťpäť prípadov. „Najčastejšie išlo o nedodržanie povinnosti prekrytia horných dýchacích ciest,“ uviedla polícia. Priestupky doriešili pokutou alebo napomenutím.  

 

Lenka Mareková
Foto: ilustračné AdobeStock


Najčítanejšie správy
Pracovná doba na MsÚ v Nitre dňa 14.04.2022
14. apríl 2022
Ľuďom z Ukrajiny pomôže grantový program
14. apríl 2022
Diskusie, kvízy, sokoliarstvo aj piknik v parku
14. apríl 2022
Kedy budú vyvážať odpad počas Veľkej noci?
7. apríl 2022