Seniori dostali od mesta aj sponzorov vitamíny
21. december 2020
V čase pandémie sú vysoké dávky vitamínov dôležité na posilnenie imunity

V čase pandémie sú vysoké dávky vitamínov dôležité na posilnenie imunity.

Tisícky balíčkov s vitamínmi dostali v predvianočnom období nitrianski seniori. Darovali im ich súkromní sponzori, štát aj mesto Nitra.

Mesto v rámci prevencie a tiež na podporu imunitného systému zakúpilo vitamín D3 pre všetkých klientov vo svojich pobytových zariadeniach. Tieto vitamíny vyšli na 8 000 eur.

„Aj všetci seniori organizovaní v Jednote dôchodcov dostanú vďaka Rade seniorov vitamínový balíček. Tieto balíčky sú financované z rozpočtu mesta, ich celková hodnota je 9 000 eur,“ povedala Naďa Šimová, vedúca odboru sociálnych služieb na Mestskom úrade v Nitre.

Obchodné centrum Mlyny dodalo do všetkých zariadení pre seniorov, ktoré spravuje mesto, vitamíny C so zinkom a komplex B vitamínov. Celkovo išlo o dve balenia vitamínov prémiovej značky pre 350 seniorov.

„Pred začiatkom najkrajších sviatkov v roku sme sa rozhodli pomôcť tým najzraniteľnejším – dôchodcom, ktorí sú ubytovaní v zariadeniach pre seniorov v rámci Nitry. Pripravili sme si pre nich malé vianočné prekvapenie na posilnenie imunity vo forme vitamínových balíčkov. Dúfame, že ich vitamíny potešia v tomto neľahkom období a všetkým zároveň želáme najmä pevné zdravie a krásne prežitie sviatkov,“ povedala Petra Pupák Waldnerová, riaditeľka OC Mlyny.

Spoločnosť Philip Morris Slovakia už v prvej vlne pandémie na jar zakúpila obedy pre seniorov v zariadeniach mesta. „V druhej vlne zabezpečila sedemdesiatim seniorom obedy počas celého jedného mesiaca,“ hovorí Naďa Šimová.

Zdravý obchod poskytol 20 zubných kefiek, ktoré putovali do útulku pre bezdomovcov. Spoločnosť Granvia sa zase postarala o kúpu trvanlivých potravín v hodnote 400 eur, ktoré putovali do sociálnej výdajne.

„Som veľmi vďačný každému, kto v tomto náročnom období prejaví ľudskosť a empatiu a kto myslí aj na slabších. Takéto darčeky pred Vianocami nielen potešia, ale napríklad vitamínové balíčku aj pomôžu ochrániť rizikové skupiny ľudí pred koronavírusom tým, že posilnia ich imunitu,“ povedal primátor Marek Hattas.

Tomáš Holúbek

foto: Tomáš Holúbek, Beáta Hriadelová


Najčítanejšie správy
Pracovná doba na MsÚ v Nitre dňa 14.04.2022
14. apríl 2022
Ľuďom z Ukrajiny pomôže grantový program
14. apríl 2022
Diskusie, kvízy, sokoliarstvo aj piknik v parku
14. apríl 2022
Kedy budú vyvážať odpad počas Veľkej noci?
7. apríl 2022