Parádne detské ihrisko v centre mesta
12. august 2020
V júni sa na hracej ploche opravil asfalt, doplnili sa futbalové brány a sieťky na basketbalové koše

V júni sa na hracej ploche opravil asfalt, doplnili sa futbalové brány a sieťky na basketbalové koše.

 

Detské ihrisko je medzi bytovkou na Štefánikovej triede č. 66-74 a Polygonom. Jeho revitalizácia začala pred dvomi rokmi, vďaka grantovému programu Mením moje mesto. Preinvestovaných bolo 5-tisíc eur.

V rámci Mením moje mesto sme doplnili veľký domček so šmýkalkou, solárne osvetlenie, lavičky, piknikové stoly pre deti a dospelých, smetný kôš a namaľovali sa staré konštrukcie,“ uviedol jeden z predkladateľov projektu Michal Šimonek.

Revitalizácia ihriska finišovala pred tohtoročnými letnými prázdninami. V júni Ján Plandora na základe staršej dohody s mestom opravil asfaltovú plochu, doplnil futbalové bránky, dal sieťky na koše, ktoré tam už boli a vyznačili sa čiary na basketbal a futbal,“ dodal Michal Šimonek.

Pôvodne sa malo obnovovať detské ihrisko na Spojovacej ulici, túto aktivitu však občania petíciou zastavili. Aj preto je napokon parádne detské ihrisko s oddychovou zónou a hracou plochou na Štefánikovej triede. Predkladateľmi úspešného projektu boli Michal Šimonek, Ján Greššo a Mária Urbanová.

 

Andrej Jančovič

 ilustračné foto: www.pixabay.com


Najčítanejšie správy
Pracovná doba na MsÚ v Nitre dňa 14.04.2022
14. apríl 2022
Ľuďom z Ukrajiny pomôže grantový program
14. apríl 2022
Diskusie, kvízy, sokoliarstvo aj piknik v parku
14. apríl 2022
Kedy budú vyvážať odpad počas Veľkej noci?
7. apríl 2022