Prvá etapa rekonštrukcie Hanulovej ulice je dokončená
6. august 2020
Na Čermáni sa rekonštruovala nielen cesta, ale aj chodník a plynovod

Na Čermáni sa rekonštruovala nielen cesta, ale aj chodník a plynovod. 

 

Z opravy cesty a chodníka sa tešia nielen ľudia s trvalým pobytom na Hanulovej ulici, ale tiež šoféri, ktorí touto frekventovanou cestou dennodenne jazdia.

Presne tak ako mladistvo vyzerajúci štyridsiatnik Richard, ktorý býva v centre mesta. Po pracovnej šichte sa popoludní zastavil po víno v miestnej vinárni. „Chodím tadiaľto autom každý deň. Ráno a potom podvečer z práce. Zo Štúrovej ulice, potom cez kruhový objazd na Hanulovu ulicu. Ďalej pokračujem na Železničiarsku ulicu a potom sa pripojím na Cabajskú ulicu a následne odbočím vpravo na R1, keďže pracujem v Bratislave,“ povedal na jeden nádych

A čo hovoríte na opravu Hanulovej ulice a ďalších ciest v meste?  Pýtam sa vyšportovaného chlapa s modernými slnečnými okuliarmi. „Mohlo by ich byť opravených viac, rekonštrukcia tohto úseku cesty ma ale potešila, je to dobre spravené, ale opraviť by sa mala nielen celá Hanulova, ale aj Železničiarska. Je to všade samý výtlk a touto trasou do práce do Bratislavy jazdia desiatky šoférov,“ dodáva zanietene Richard.

V prvej etape rekonštrukcie Hanulovej ulice sa opravovala iba časť cesty. Rekonštrukcia komunikácie Hanulova sa zrealizovala od križovatky s Golianovou ulicou – po Hanulovu s číslom domu 23.

„Opravovala sa nielen cesta, ale zrekonštruovali sa tiež chodníky, obrubníky a plynovod,“ potvrdil investičný odbor.

Oprava trvala šesť týždňov, z toho väčšiu polovicu trvala rekonštrukcia plynovodu. Dva týždne sa opravovala cesta a chodníky. Celkovo mesto investovalo do rekonštrukcie takmer 197-tisíc eur.

Najväčšou položkou bol asfalt, ktorý stál viac ako 75-tisíc eur,“ konštatuje sa v zmluve o uskutočnení prác.

Opravená časť cesty je precízne zrekonštruovaná – a patrí medzi najkrajšie nielen na Čermáni, ale aj v celom  meste.

A z rekonštrukcie cesty sa tešia aj starší ľudia. Potvrdila mi to aj sedemdesiatnička, ktorá sa predstavila ako Anna. Čakala na autobusovú desiatku pred domovom dôchodcov na Železničiarskej ulici. „Je to dobré, že to opravili. Mohli by sa ale ešte viac snažiť. Najmä v rámci čistoty v meste. Ale to je vždy o ľuďoch. Jeden spraví neporiadok a slušní ľudia, ktorých je väčšina, to musia trpieť. Takíto ľudia by mali za znečisťovanie dostávať pokuty, tak ako je to v zahraničí, keď zahodíte ohorok z cigarety na zem,“ dodáva návrh na zlepšenie energická dôchodkyňa.  

A kedy bude rekonštrukcia Hanulovej, prípadne aj spomínanej Železničiarskej  ulici kompletne zrealizovaná ?

Jednoduchá odpoveď. Keď budú v „mestskej kase“ na túto investíciu vyčlenené finančné prostriedky a schvália ju nitrianski poslanci a poslankyne na zasadnutí mestského zastupiteľstva.  

 

Andrej Jančovič

 foto: Roman Oravec

 


Najčítanejšie správy
Pracovná doba na MsÚ v Nitre dňa 14.04.2022
14. apríl 2022
Ľuďom z Ukrajiny pomôže grantový program
14. apríl 2022
Diskusie, kvízy, sokoliarstvo aj piknik v parku
14. apríl 2022
Kedy budú vyvážať odpad počas Veľkej noci?
7. apríl 2022