Občania posielali podnety k zlepšeniam aj v júli
4. august 2020
Na www.odkazprestarostu.sk ich prišlo 129

Na www.odkazprestarostu.sk ich prišlo 129.

 

Tie, ktoré sa vyriešili rýchlo, nevyžadovali dlhodobú prípravu, ani financie. Súviseli najmä s vyčistením verejných priestranstiev.

Bez špiny a odpadkov sú lokality na Hviezdnej, Čajkovského, Cabajskej,  Lieskovej, Dolnozoborskej, Schurmannovej, Výstavnej, Golianovej, Popradskej, Hlavnej, Ďurčanského, ale aj na Cintorínskej ulici – v blízkosti budovy nitrianskej mestskej polície.  

A keďže je leto, trápi nás aj nepríjemná burina. Pokosená je na Novomeského, Žilinskej a Popradskej ulici. Nebezpečné konáre a prekážajúce kríky boli opílené na Triede Andreja Hlinku, Jesenského, Moyzesovej, Napervillskej, Dlhej, Topoľovej a tiež na Lomnickej ulici. 

Opravoval sa aj mobiliár, či už to boli lavičky, ale aj poškodené hracie prvky na detských ihriskách. Pokazené detské hojdačky sa opravili na Lesnej ulici na Chrenovej. V Mestskom parku na Sihoti „sú skoro ako nové“ nielen lavičky, ale aj detské ihrisko. V rámci finančných možností mesta sa opravovali aj výtlky – konkrétne na Coboriho a Mikovíniho ulici.

Viaceré občianske podnety sú ale ešte v riešení. Či už ide o nepojazdné vraky v rôznych lokalitách mesta, ďalšie výtlky, chýbajúce kanalizačné poklopy, či nefunkčné verejné osvetlenie.

 

text: Andrej Jančovič

ilustračné foto: Roman Oravec 


Najčítanejšie správy
Pracovná doba na MsÚ v Nitre dňa 14.04.2022
14. apríl 2022
Ľuďom z Ukrajiny pomôže grantový program
14. apríl 2022
Diskusie, kvízy, sokoliarstvo aj piknik v parku
14. apríl 2022
Kedy budú vyvážať odpad počas Veľkej noci?
7. apríl 2022