Futbalový a basketbalový kemp i letná škola o ekológii
9. júl 2020
Počas letných prázdnin sú pre žiakov základných škôl pripravené zaujímavé aktivity

Počas letných prázdnin sú pre žiakov základných škôl pripravené zaujímavé aktivity.

 

Základná škola Škultétyho sa zapojila do projektu ministerstva školstva a spoločne s ďalšími partnermi počas prvých dvoch augustových týždňov ponúkne žiakom všetkých ročníkov pútavý program, ktorý bude zameraný na ekoaktivity.

Okrem zvýšenia environmentálneho povedomia detí, sú pripravené aj konverzácie v anglickom jazyku, či informácie ohľadne zdravého stravovania,“ povedala vedúca odboru školstva, mládeže a športu Mária Orságová.  

Na športové aktivity sa  počas prvého augustového týždňa  môžu deti tešiť na Základnej škole Tulipánová. Vo futbalových zručnostiach sa talentovaní futbalisti budú môcť zdokonaliť aj s bývalými vynikajúcimi hráčmi, ktorými nepochybne boli Jozef Jelšic, ale aj Marek Kostoláni.  

Počas druhého augustového týždňa ponúkne „Tulipánka“ pre deti od 7 do 12 rokov basketbalový kemp. „Určený je pre dievčatá a chlapcov, vítaní sú aj začiatočníci,“ dodáva škola na  svojom oficiálnom webe.  

Počas letných prázdnin budú otvorené aj školské kluby detí. „Na výzvu mesta zareagovala väčšina základných škôl. Žiakom prvého až štvrtého ročníka určite ponúknu zaujímavý program, ktorý ich nielen zabaví, ale aj naučí niečo nové, “ doplnila vedúca odboru školstva, mládeže a športu Mária Orságová.  

Ani v školských kluboch, ani v letnej škole na Škultétyho – a tobôž na futbalovom a basketbalovom kempe nepôjde o klasické vyučovanie, ale o spríjemnenie a zmysluplné využitie prázdnin žiakov základných škôl v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta.

A tiež je to istá forma pomoci nitrianskej radnice pracujúcim rodičom, ktorí nemôžu byť s deťmi počas celých letných prázdnin. Aktivity pre deti sú pripravené od 8. do 16. hodiny, v basketbalovom kempe od 7.45 do 16. hodiny.   

 

Andrej Jančovič

foto: www.pixabay.com


Najčítanejšie správy
Pracovná doba na MsÚ v Nitre dňa 14.04.2022
14. apríl 2022
Ľuďom z Ukrajiny pomôže grantový program
14. apríl 2022
Diskusie, kvízy, sokoliarstvo aj piknik v parku
14. apríl 2022
Kedy budú vyvážať odpad počas Veľkej noci?
7. apríl 2022