Národný týždeň manželstva
11. február 2020
Dobrovoľníci budú manželom v slovenských krajských mestách rozdávať drevené prívesky v tvare dvoch sŕdc s heslom Náš príbeh

Dobrovoľníci budú manželom v slovenských krajských mestách rozdávať drevené prívesky v tvare dvoch sŕdc s heslom Náš príbeh.

 

„Manželstvo je príbeh, ktorý sa oplatí žiť, rozprávať o ňom a podporovať ho. Veríme, že aj táto iniciatíva dá nové inšpirácie mnohým príbehom manželstiev na Slovensku,“ povedal na margo Týždňa manželstva Vladimír Sochor z občianskeho združenia Národný týždeň manželstva.

V minulom roku bolo v Nitre uzatvorených 442 sobášov. Každým sobášom sa začína písať manželský príbeh dvojice, ktorá sa dobrovoľne rozhodla pre spoločný život.

Na pripomenutie si tejto svojej spoločnej histórie vyzývajú manželov organizátori 10. ročníka Národného týždňa manželstva, ktorého témou je Náš príbeh. „Ako ich príbeh začal, čo spolu dosiahli, ako prekonali náročné obdobia, čo ich vo vzťahu baví, aké hodnoty vyznávajú a žijú. Tohtoročná téma týždňa manželstva pripomína, že budúce kapitoly spoločného príbehu píšeme už dnes,“ uviedol Sochor.

Združenie na webovej stránke uvádza niekoľko príbehov manželských dvojíc a v rámci valentínskeho týždňa organizuje na viac ako 20 miestach Slovenska spoločenské Večery príbehov, počas ktorých si manželia môžu vypočuť príbehy zo života iných párov a zaspomínať na tie vlastné.

V Nitre sa v stredu 12. februára o 18. hodine uskutoční v Centre pre rodinu na Pribinovom námestí v budove pod seminárom na 2. poschodí diskusný večer s manželskými pármi, ktoré prežili zaujímavé manželské príbehy.

Kampaň, ktorá začala v pondelok 10. februára, chce pripomenúť, že manželstvo nemusí byť nudné a monotónne, treba sa však oň starať. Vyzýva manželské dvojice, aby využili príležitosť posilniť, prehĺbiť a prípadne dať do poriadku svoj vzťah.

Národný týždeň manželstva sa koná od roku 2011 a participujú na ňom rôzne občianske združenia, miestne komunity, cirkevné spoločenstvá, samosprávy aj jednotlivci.

 

Ľudmila Synaková

foto: pixibay


Najčítanejšie správy
Pracovná doba na MsÚ v Nitre dňa 14.04.2022
14. apríl 2022
Ľuďom z Ukrajiny pomôže grantový program
14. apríl 2022
Diskusie, kvízy, sokoliarstvo aj piknik v parku
14. apríl 2022
Kedy budú vyvážať odpad počas Veľkej noci?
7. apríl 2022