Komunitné centrum s novým vybavením
18. december 2019
Dotácia z Ministerstva vnútra SR pomohla pri vybavení interiérového zariadenia novej budovy na Orechovom dvore

Dotácia z Ministerstva vnútra SR pomohla pri vybavení interiérového zariadenia novej budovy na Orechovom dvore.

 

V spomínanej lokalite pracujú už desať rokov pracovníci komunitného centra, ich práca je potrebná, nakoľko v tejto časti mesta žije viac ako tristo, najmä rómskych občanov. Radnica aj preto pokračuje v zlepšovaní kvality života ľudí i zamestnancov, ktorí na Orechovom dvore žijú, respektíve pracujú. Čo sa týka investícií, koncom októbra tohto roku sa dokončila nová budova, ktorej výstavba bola podporená cez Operačný program Ľudské zdroje.

Keďže v budove ale nebolo žiadne vybavenie, nitrianska radnica požiadala Ministerstvo vnútra SR o ďalšiu dotáciu na podporu sociálnych a kultúrnych potrieb a riešenia mimoriadne nepriaznivých situácií rómskej komunity pre rok 2019. A mesto so spomínanou žiadosťou uspelo. „Sme radi, že dotácia vo výške 8-tisíc eur na interiérové vybavenie pre komunitné centrum Orechov dvor bola úspešná a pracovníci aj obyvatelia môžu pracovať a žiť v lepších podmienkach,“ povedal nitriansky hovorca a vedúci odboru komunikácie a propagácie Tomáš Holúbek.

Aj na základe spomínanej dotácie sa mohlo novučičké komunitné centrum dovybaviť potrebným zariadením. Od 16. decembra sú v ňom  nové kancelárske kreslá, stoly,  vešiaky,  skrine rôznych druhov, regály, stôl do klubovne. „Pri práci zamestnancov centra sú tiež dôležité počítače, pre výučbu rómskych detí a zdokonalenie ich vedomostí a zručností je nutnosťou kvalitná interaktívna tabuľa, ktorá sa tiež z dotácie zakúpila,“ spresnil Tomáš Holúbek.

V novej budove je tiež k dispozícii WC, sprchový kút, či umývadlo, ale aj školiaca, odkladacia a technická miestnosť s práčkou. Samozrejmosťou je kuchyňa a vybavenie kuchynských priestorov.

 

Andrej Jančovič

foto: Martina Záhorcová


Najčítanejšie správy
Pracovná doba na MsÚ v Nitre dňa 14.04.2022
14. apríl 2022
Ľuďom z Ukrajiny pomôže grantový program
14. apríl 2022
Diskusie, kvízy, sokoliarstvo aj piknik v parku
14. apríl 2022
Kedy budú vyvážať odpad počas Veľkej noci?
7. apríl 2022