S papučami sa roztrhlo vrece
25. november 2019
Prinášame vám v skratke najzaujímavejšie udalosti mestskej polície zo 46. týždňa

Prinášame vám v skratke najzaujímavejšie udalosti mestskej polície zo 46. týždňa

 

PARALYZOVANÝ MUŽ NA ŠPITÁLSJKEJ   

Na žiadosť operátora tiesňovej záchranárskej linky č. 112, hliadka mestskej polície preverila telefonický oznam občana, ktorý na políciu zavolal, že na múriku na Špitálskej ulici v Nitre  sedí muž a volá o pomoc. Policajti našli na mieste asi päťdesiatročného muža, ktorý tvrdil, že má ťažkosti s pohybom a nie je schopný stáť na nohách. Hliadka privolala k mužovi záchranku a tá mu poskytla lekársku pomoc.

CHCELA ODÍSŤ AJ S PAPUČOU NA KOLESE

Na automobil, parkujúci na Špitálskej ulici pri značke zákaz zastavenia, založili mestskí policajti papuču. Vodička, ktorá sa tohto prehrešku dopustila, si však po príchode k vozidlu toto blokovacie zariadenie údajne nevšimla a s vozidlom sa pohla. Týmto konaním došlo k vzpriečeniu blokovacieho zariadenia v priestore pod blatníkom vozidla. Na demontáž poškodeného blokovacieho zariadenia museli zavolať hasičov, ktorí „papuču“ odstránili násilným spôsobom. Vodičku polícia následne oboznámila s následkami, ktoré svojou nepozornosťou spôsobila.

DOPRAVNÁ ZNAČKA NA ZEMI

Na Rýnskej ulici v Nitre našla hliadka na zemi spadnutú dopravnú značku, informujúcu o slepej ulici. Už na prvý pohľad bolo zrejmé, že nosný stĺpik značky je zhrdzavený. Značku z miesta odviezli a dočasne ju uskladnili na mestskej polícii, o čom informovali zodpovedného pracovníka na mestskom úrade.

ZLOŽIL SI BLOKOVACIE ZARIADENIE A UŠIEL

Na automobil, parkujúci na Ulici na Vŕšku, ktorého vodič pri parkovaní nerešpektoval dopravné predpisy, založili príslušníci polície „papuču“. Po uplynutí určitého času hliadku informoval starší občan o tom, že bol svedkom toho, ako si vodič z vozidla papuču sám zložil a z miesta ušiel. Udalosť hliadka zadokumentovala a po „vylustrovaní“ telefonicky vyzvali majiteľa vozidla, aby sa bezodkladne dostavil na útvar Mestskej polície v Nitre. Muž sa na základe argumentov k skutku aj k poškodeniu blokovacieho zariadenia priznal, za čo dostal blokovú pokutu za dopravný priestupok a tiež za priestupok proti majetku. Mestská polícia ho informovala, že po vyčíslení škody na technickom zariadení, ho bude opätovne kontaktovať kvôli náhrade vzniknutej škody.

POMOHLI MUŽOVI LEŽIACEMU NA ZEMI

Policajti preverili oznam občana, ktorý telefonoval, že na Osvaldovej ulici leží na zemi muž. Po príchode na miesto sa muž hliadke sťažoval, že ho veľké bolesti v oblasti hrudníka a srdca. Hliadka na miesto privolala sanitku, ktorá muža previezla do nemocnice.

NÁSILNÍK NA MOSTNEJ ULICI

Pred prevádzkou Rio na Mostnej ulici v Nitre spozorovali „muži zákona“ muža, ktorý sa zaháňal na ženu a škaredo jej nadával. Žena policajtom povedala, že nie je zranená, ale chce, aby dotyčný muž jej dal pokoj a odišiel preč. Policajti chceli preveriť mužovi totožnosť, ten im však odmietol predložiť svoje doklady. Preto ho predviedli na útvar mestskej polície a následne ho v zmysle zákona doriešili.

BEZDOMOVEC ZOMREL

V poludňajších hodinách prijala polícia oznam o mužovi na Dlhej ulici. Muž – bezdomovec, ležal vedľa kríkov a bol od pol pása vyzlečený. Oznamovateľ pred príchodom hliadky zavolal aj záchranárov. Sanitka prišla na miesto chvíľu po príchode hliadky mestskej polície. Muž však už nejavil známky života a lekár po skontrolovaní životných funkcii už iba skonštatoval jeho úmrtie. Na miesto privolali štátnych policajtov, ktorí si udalosť prevzali.

 

Ľudmila Synaková

ilustračná fotka: shutterstock


Najčítanejšie správy
Pracovná doba na MsÚ v Nitre dňa 14.04.2022
14. apríl 2022
Ľuďom z Ukrajiny pomôže grantový program
14. apríl 2022
Diskusie, kvízy, sokoliarstvo aj piknik v parku
14. apríl 2022
Kedy budú vyvážať odpad počas Veľkej noci?
7. apríl 2022