Práce na Univerzitnom moste sa začínajú
23. máj 2019
Nitru čaká zásah do dopravy, aký nikdy doteraz nezažila. Auto sa s veľkou pravdepodobnosťou na pol roka stane najpomalším spôsobom dopravy

Nitru čaká zásah do dopravy, aký nikdy doteraz nezažila. Auto sa s veľkou pravdepodobnosťou na pol roka stane najpomalším spôsobom dopravy.

 

Oprava Univerzitného mosta je za dverami. Už najbližší pondelok si chce zhotoviteľ stavby, ktorým je firma Strabag, začať pripravovať zariadenie staveniska.

V praxi to znamená, že v okolí rieky pri moste vznikne oplotenie a pribudnú tu unimobunky pre robotníkov, ktorí sa tak začnú pripravovať na samotnú rekonštrukciu celého mosta.

Nitru zasiahne rekonštrukcia Univerzitného mosta nevídaným spôsobom. Napriek všetkým chystaným opatreniam sa očakávajú zápchy obrovských rozmerov. Nitrania zistia, že auto bude v čase rekonštrukcie, kedy sa po moste jazdiť iba jedným smerom, pravdepodobne najpomalším dopravným prostriedkom.

Hoci oprava mosta negatívne zasiahne do bežného fungovania Nitry, urobiť sa konečne musí. Most funguje už od šesťdesiatych rokov minulého storočia a za viac ako pol storočie sa na ňom robili iba kozmetické zásahy. Teraz sa bude rekonštruovať kompletne a vymeniť sa na ňom musí všetko, vrátane ložísk.

Vlastník Univerzitného  mosta, ktorým je Slovenská správa ciest, preto pripravil zásadnú opravu starého mosta v celkovej sume viac ako 2,2 milióna eur.

Most počas rekonštrukcie uzavrú tak, aby vždy ostala jedná strana s dvoma pruhmi prejazdná. Jazdiť sa však po ňom bude jednosmerne – najmenej tri mesiace po jednej polovici mosta a potom rovnaké obdobie po druhej strane. Doprava tu teda bude obmedzená aspoň na pol roka.

Tomáš Holúbek, hovorca Nitry

 


Najčítanejšie správy
Pracovná doba na MsÚ v Nitre dňa 14.04.2022
14. apríl 2022
Ľuďom z Ukrajiny pomôže grantový program
14. apríl 2022
Diskusie, kvízy, sokoliarstvo aj piknik v parku
14. apríl 2022
Kedy budú vyvážať odpad počas Veľkej noci?
7. apríl 2022