Nitra žila SPUKFestom, najväčším podujatím univerzitných dní
6. máj 2019
Festival prilákal skoro tritisíc návštevníkov

Festival prilákal skoro tritisíc návštevníkov.

 

Hudobný festival, ktorý vznikol vďaka spolupráci oboch nitrianskych univerzít, mesta a župy, rozospieval a roztancoval Svätoplukovo námestie.

Išlo o najväčšie podujatie tohtoročných Nitrianskych univerzitných dní, ktoré aj napriek nepriazni počasia prilákalo zhruba 2500 návštevníkov.

Organizátori sa pohrali s názvom podujatia, v ktorom môžeme vidieť spojenie skratiek oboch nitrianskych univerzít, ale aj Študentského parlamentu UKF.

Program odštartovala stredoškolská kapela Korytnačka, po ktorej pódium ovládla kapela Pull Out the Monster so svojím alternatívnym hardrockom. Skupina Follow, podľa ktorej išlo o ich prvú verejnú akciu, zahrala známe slovenské i zahraničné skladby a kapela Dora roztancovala dav ľudovými piesňami prerobenými do rockovej verzie. Nasledovali hlavný hosť večera, skupina Gladiator, a hardcore punkrockový Bijouterrier.


Ešte pred samotným začiatkom priviedlo ľudí na námestie sprievodné podujatie SPUKFestu, alegorický sprievod s názvom Karneval v Riu po slovensky. Študenti prechádzali na farebných vozoch od hlavnej budovy SPU cez Štefánikovu triedu až na Svätoplukovo námestie. Sprievod viedli nitrianske mažoretky a o hudobnú vložku a dobrú náladu sa postarala skupina Campana Batucada. Zúčastnili sa aj jednotlivé súbory oboch univerzít a záujmových združení Nitry.

 

(KAM, R)


Najčítanejšie správy
Pracovná doba na MsÚ v Nitre dňa 14.04.2022
14. apríl 2022
Ľuďom z Ukrajiny pomôže grantový program
14. apríl 2022
Diskusie, kvízy, sokoliarstvo aj piknik v parku
14. apríl 2022
Kedy budú vyvážať odpad počas Veľkej noci?
7. apríl 2022