Do chodníkov, ciest aj zelene potečie množstvo peňazí
26. apríl 2019
Mestské zastupiteľstvo rozpočtovými opatreniami podporilo ešte väčším objemom financií opravy chodníkov a ciest, doplnenie mobiliáru i zelene

Mestské zastupiteľstvo rozpočtovými opatreniami podporilo ešte  väčším objemom  financií opravy chodníkov a ciest, doplnenie mobiliáru i zelene.   

Cesty, chodníky i parkoviská dostali počas zimy zabrať. Aj preto bola suma na rekonštrukcie zvýšená  o 400-tisíc eur. Celková čiastka na túto oblasť je po zvýšení 800-tisíc eur. 

Doplnená bude aj infraštruktúra nového mestského mobiláru, ktorými sú najmä  lavičky a malé smetné nádoby. V sume 150-tisíc eur budú zahrnuté aj opravy a ich pravidelná údržba, nakoľko –  najmä lavičky sú častými cieľom vandalov a výtržníkov.  

To, že Nitra chce byť zeleným mestom potvrdili poslanci zvýšením sumy, ktorá bola vyčlenená na zeleň. Celková čiastka podpory tejto oblasti sa vyšplhala už na skoro  700-tisíc eur,  ďalších 86-tisíc eur mesto dostalo ako náhradu pri výrube drevín, ktorá bola nutná pri realizácii investičných akcií. 

Ilustračné FOTO: Zeleň chráni aj návštevníkov mestského kúpaliska.

 

Text a foto: (AJ)


Najčítanejšie správy
Pracovná doba na MsÚ v Nitre dňa 14.04.2022
14. apríl 2022
Ľuďom z Ukrajiny pomôže grantový program
14. apríl 2022
Diskusie, kvízy, sokoliarstvo aj piknik v parku
14. apríl 2022
Kedy budú vyvážať odpad počas Veľkej noci?
7. apríl 2022