Primátori diskutovali na hokeji o financovaní športu
12. marec 2019
Prvý play off zápas Nitry s Trenčínom sledovali na zimnom štadióne aj primátori oboch miest - Marek Hattas a Richard Rybníček

Zápas priniesol krásne gólové akcie, vyhrala nakoniec Dukla 3:2.

Šéf trenčianskej radnice  prišiel na zápas na základe pozvania viceprimátora Daniela Balka, ktorý spresnil aj informácie k téme, o ktorej diskutovali: „Neformálnu  návštevu sme využili aj na diskusiu o financovaní športu a zaujímali sme sa ako to riešia v Trenčíne.“

Čo sa týka financovania športu v meste pod Čákovým hradom, ten vrcholový dostáva podporu v tradičných a divácky populárnych disciplínach. Tými sú v Trenčíne hokej, futbal, hádzaná a florbal. Samozrejmosťou je tiež výrazná podpora pohybových aktivít všetkých vekových kategórií – od detí, až po seniorov.  

Nová koncepcia športu sa pripravuje aj v Nitre. „Pripravíme nové podklady k prerozdeleniu dotácií na ďalšie roky, aby peniaze do športu boli prideľované spravodlivejšie, adresnejšie a na základe jasných kritérií. Dôraz kladieme na podporu mládeže, v čom by sme chceli naďalej pokračovať,“ uviedol na sociálnej sieti predseda komisie športu Oliver Pravda.  

FOTO: Zľava, poslanci MZ Filip Barbarič, Jozef Stümpel, primátori Richard Rybníček, Marek Hattas, viceprimátor Daniel Balko a poslanec MZ Oliver Pravda.

 

TEXT:  (AJ)


Najčítanejšie správy
Pracovná doba na MsÚ v Nitre dňa 14.04.2022
14. apríl 2022
Ľuďom z Ukrajiny pomôže grantový program
14. apríl 2022
Diskusie, kvízy, sokoliarstvo aj piknik v parku
14. apríl 2022
Kedy budú vyvážať odpad počas Veľkej noci?
7. apríl 2022