Ocenia najlepších dobrovoľníkov za minulý rok
15. január 2019
Tohtoročné oceňovanie najlepších dobrovoľníkov mesta Nitry za rok 2018 sa uskutoční v stredu 30. januára v nitrianskej Synagóge

Tohtoročné oceňovanie najlepších dobrovoľníkov mesta Nitry za rok 2018 sa uskutoční v stredu 30. januára v nitrianskej Synagóge. Chuť a silu do ďalších projektov dodáva dobrovoľníkom najmä pochvala a uznanie. Aj preto mesto Nitra v spolupráci s Nitrianskym centrom dobrovoľníctva (NCD) každoročne koncom januára oceňuje najlepších a najiniciatívnejších spomedzi nich.

„Ocenení budú dobrovoľníci v oblasti práce s deťmi a mládežou, v sociálnej, zdravotníckej, kultúrnej a environmentálnej oblasti. Dobrovoľníkov mohli na ocenenie nominovať rôzne organizácie, inštitúcie i neziskový sektor,“ hovorí  Jana Andreasová, riaditeľka NCD.

 

V MINULOM ROKU 32 NOMINÁCIÍ

 

V uplynulom 7. ročníku prišlo 32 nominácií od 21 organizácií, pôsobiacich v rôznych oblastiach spoločenského života. V kategórii dobrovoľník pracujúci s deťmi a mládežou odovzdali ocenenia Srdce na dlani Jurajovi Pecháčovi, v oblasti vzdelávania ocenili Máriu Šiškovú, v životnom prostredí Michaelu Hefkovú, v sociálnych a zdravotníckych službách Juraja Minárika a v kultúre toto ocenenie prevzal Vladimír Libant.

 

PREVAŽUJÚ SKUPINOVÉ NOMINÁCIE

 

„Tohto roku sme opäť prijali viac ako tri desiatky nominácií. Máme aj skupinové nominácie. Komisia, ktorá bude z nominácií vyberať najlepších a najiniciatívnejších dobrovoľníkov, nebude mať ľahkú prácu. Verím však, že na ocenenie vyberú takých, čo si toto ocenenie najviac zaslúžia,“ uviedla Jana Andreasová, riaditeľka NCD.

 

PRIESTOR SA SEBAREALIÁCIU A SKVALITŇOVANIE SLUŽIEB

 

Dobrovoľníctvo predstavuje pomerne širokú oblasť formálnych i neformálnych aktivít a iniciatív, ktoré prinášajú komunitám, angažovaným jednotlivcom, ako aj rôznym občianskym skupinám priestor na sebarealizáciu a skvalitňovanie služieb vo viacerých oblastiach, v prospech  spoločnosti s dôrazom na ochranu životného prostredia.

 

MNOŽSTVO VLASTNÝCH PROJEKTOV A PODUJATÍ

                                          

Mesto Nitra vytvorilo v roku 2011 podmienky na podporu a rozvoj dobrovoľníctva zriadením Nitrianskeho centra dobrovoľníctva v priestoroch na Nedbalovej ulici. Počas svojej existencie vytvorilo NCD množstvo vlastných projektov a akcií. Týmto sa vytvoril permanentný dialóg s aktívnou účasťou občanov, posilňujúci spolupatričnosť komunít. Centrum sa stalo členom Platformy dobrovoľníckych centier a organizácií.                                                              (SY)

 


Najčítanejšie správy
Pracovná doba na MsÚ v Nitre dňa 14.04.2022
14. apríl 2022
Ľuďom z Ukrajiny pomôže grantový program
14. apríl 2022
Diskusie, kvízy, sokoliarstvo aj piknik v parku
14. apríl 2022
Kedy budú vyvážať odpad počas Veľkej noci?
7. apríl 2022