Piknik aj tohto roku vylákal ľudí ku kostolíku
3. júl 2018
Okolo vzácneho románskeho kostolíka sv. Michala Archanjela v Nitre-Dražovciach sa prvú júlovú nedeľu uskutočnil už po šiestykrát piknik s názvom Raňajky v tráve

Okolo vzácneho románskeho kostolíka sv. Michala Archanjela v Nitre-Dražovciach sa prvú júlovú nedeľu uskutočnil už po šiestykrát piknik s názvom Raňajky v tráve. Návštevu pikniku ani tohto roku nevynechal primátor Nitry Jozef Dvonč, ktorého sprevádzala jeho partnerka Margita Štefániková s rodinkou. Prítomní boli i viacerí mestskí poslanci. V kostolíku sa primátor Jozef Dvonč a mestský poslanec Pavel Varga stretli s organizátorkou podujatia Emíliou Domanovou a maliarkou Janou Farmanovou, ktorá tu mala inštalovanú výstavu.

Mesto Nitra ako Európske mesto športu predstavilo na pikniku malú expozíciu o športe a športových aktivitách z obdobia 19. storočia. Návštevníci si mohli zahrať kroket, petang alebo šachy, ale aj absolvovať pri jaskyniach pod útesom prírodný obrad Ivany Pacolovej Prechod špirálou. Najmenších návštevníkov potešila rozprávka Princezná Frmfulína v podaní divadielka Jaja. Popoludňajšie piknikovanie spríjemňoval svojím vystúpením koncert dámskeho vokálno-inštrumentálneho zoskupenia Paper Moon Trio.

Súčasťou pikniku bola výstava fotografií Dražovský kostolík, predstavil sa tu i šachový klub. Aj tohto roku prišli ľudia na piknik vybavení dekami, košíkmi i slnečníkmi a dáždnikmi na ochranu pred slnkom. Pomerne dosť pánov i dám prišlo oblečených do odevov inšpirovaných impresionizmom. Pripravené bolo aj občerstvenie. Návštevníci si mohli pochutnať na bábovkách, muffinách, oblátkach, koláčoch, zmrzline, káve, čaji, limonádach, hroznových a ovocných dražovských vínach. (SY)

 

Foto:

Margita Štefániková, primátor Jozef Dvonč, organizátorka pikniku Emília Domanová, poslanec Pavel Varga s manželkou.


Najčítanejšie správy
Pracovná doba na MsÚ v Nitre dňa 14.04.2022
14. apríl 2022
Ľuďom z Ukrajiny pomôže grantový program
14. apríl 2022
Diskusie, kvízy, sokoliarstvo aj piknik v parku
14. apríl 2022
Kedy budú vyvážať odpad počas Veľkej noci?
7. apríl 2022