Návšteva z čínskeho mesta Xianning
26. jún 2018
Primátor Nitry Jozef Dvonč prijal 19. júna šesťčlennú delegáciu predstaviteľov mesta Xianning

Primátor Nitry Jozef Dvonč prijal 19. júna šesťčlennú delegáciu predstaviteľov mesta Xianning z provincie Hebei z Čínskej ľudovej republiky, ktorá k nám pricestovala na priateľskú návštevu. Sprevádzal ich Ján Dudaš, podpredseda Čínsko-slovenskej spoločnosti pre rozvoj vzájomnej spolupráce.

Primátor Jozef Dvonč hosťom predstavil Nitru ako moderné priemyselné mesto, ktoré v súčasnosti zažíva obrovský stavebný a ekonomický rozvoj. Hostia boli okrem iného informovaní, že sa rekonštruuje futbalový štadión s kapacitou 8-tisíc divákov a tiež o tom, že sa v Nitre postupne zavádza koncept Smart City – inteligentné mesto, ktorý by mal priniesť energetické úspory.

Vedúci čínskej delegácie, viceprezident zastupiteľstva Xianning Wang Hanqiao, predstavil 3-miliónové mesto Xianning, ktoré sa v posledných desaťročiach zmenilo z poľnohospodárskeho na vyspelé priemyselné mesto so zameraním na textilný a automobilový priemysel, výrobu potravín a spracovanie poľnohospodárskych produktov. Na záver návštevy si delegácia v sprievode primátora Jozefa Dvonča pozrela priestory úradu a absolvovala prehliadku Nitrianskeho hradu.                                                                (SY)

K fotke:

Primátor Nitry Jozef Dvonč s čínskou delegáciou, podpredsedom Čínsko-slovenskej spoločnosti pre rozvoj vzájomnej spolupráce Jánom Dudašom  a tlmočníčkou Adrianou Vlčkovou.


Najčítanejšie správy
Pracovná doba na MsÚ v Nitre dňa 14.04.2022
14. apríl 2022
Ľuďom z Ukrajiny pomôže grantový program
14. apríl 2022
Diskusie, kvízy, sokoliarstvo aj piknik v parku
14. apríl 2022
Kedy budú vyvážať odpad počas Veľkej noci?
7. apríl 2022