Hľadajú finančné zdroje na implementáciu smart cities riešení
13. november 2017
Uplynulý týždeň sa na Mestskom úrade v Nitre uskutočnilo stretnutie so zástupcami Európskej investičnej banky

Uplynulý týždeň sa na Mestskom úrade v Nitre uskutočnilo stretnutie so zástupcami Európskej investičnej banky (EIB), prostredníctvom ktorej by mesto Nitra mohlo nájsť zdroje na implementovanie projektu Smart cities.

Na tomto rokovaní sa zúčastnil prednosta mestského úradu Igor Kršiak, vedúca manažérka sprostredkovateľského orgánu pre IROP Katarína Koncošová a odborná referentka pre medzinárodné vzťahy a partnerské mestá MsÚ v Nitre Miriam Horníková.

„Táto európska finančná inštitúcia so sídlom Luxemburgu je bankou Európskej únie, ktorá spolufinancuje úvery spolu so štrukturálnymi fondami a mestskými zdrojmi a zároveň poskytuje bezplatné konzultačné služby pre veľké projekty,“ uviedla vedúca manažérka sprostredkovateľského orgánu pre IROP a koncept Smart City Katarína Koncošová.

„Na implementáciu projektov typu Smart City, konkrétne na rozvoj infraštruktúry a modernizáciu sa budeme snažiť hľadať zdroje kombináciou štrukturálnych fondov spolu s návratnými zdrojmi z EIB,“ spresnil prednosta MsÚ Igor Kršiak. (SY)       

 

Foto:

Fotografia zachytáva účastníkov rokovania. Foto: autorka


Najčítanejšie správy
Pracovná doba na MsÚ v Nitre dňa 14.04.2022
14. apríl 2022
Ľuďom z Ukrajiny pomôže grantový program
14. apríl 2022
Diskusie, kvízy, sokoliarstvo aj piknik v parku
14. apríl 2022
Kedy budú vyvážať odpad počas Veľkej noci?
7. apríl 2022