Ocenia významné osobnosti a majstrovské kolektívy, pokračovať budú aj investičné akcie
28. jún 2016
Nitrianski mestskí poslanci na zasadnutí MZ rozhodli o udelení ocenení pre významné osobnosti Nitry a majstrovské športové kolektívy - hokejistov a volejbalistov

Nitrianski mestskí poslanci na zasadnutí mestského zastupiteľstva rozhodli o udelení ocenení pre významné osobnosti Nitry a majstrovské športové kolektívy – hokejistov a volejbalistov. Čestným občanom mesta Nitry bude za rozvoj v oblasti športu a výrazný podiel na získaní prvenstva HK Nitra v celoslovenskej hokejovej súťaži tréner Antonín Stavjaňa.

Cenu mesta Nitry dostane i profesor Imrich Točka za záslužnú činnosť a prínos v oblasti kultúry, histórie, medailérstva, numizmatiky a zachovania kultúrneho a duchovného dedičstva. Vysokoškolský pedagóg je tiež známym autorom publikácií, ktoré sa týkajú dejín Nitry. Ocenenie prevezme aj  pedagóg Ondrej Šedivý za celoživotný prínos v skvalitňovaní vzdelávania v oblasti matematiky a šírenie dobrého mena Nitry, nielen na Slovensku, ale aj v zahraničí. Za zisk premiérových majstrovských titulov dostanú Cenu mesta Nitry aj úspešné športové kolektívy – HK Nitra a VK Bystrina SPU Nitra.

Mestské zastupiteľstvo schválilo aj  úver 2,95 mil. eur na financovanie investičných akcií v mestských častiach. Okrem investícií, ktoré boli avizované od mestských častí, budú peniaze z úveru použité aj na opravu Wilsonovho nábrežia a na ďalšiu etapu budovania nového cintorína na Chrenovej.  

„Rozhodli sme sa, že zmapujeme celý stav a potrebu investícií aj našu finančnú situáciu. Dohodli sme sa, že nie je problém, aby sme za súčasných podmienok, ktoré má bankový sektor a mesto, nezobrali nový úver vo  výške 2,95 mil. eur. Vďaka nemu sa urýchlia investičné akcie a budeme mať možnosť zrealizovať väčšinu požiadaviek občanov v mestských častiach ešte v tomto roku. Takisto sme sa snažili posilniť opravu športových objektov a školských budov, to sú také najväčšie akcie. Gro v podstate smeruje do opráv komunikácií, chodníkov a budovania parkovísk v mestských častiach. Tam pôjde väčšina prostriedkov,“ uviedol na tlačovom brífingu so zástupcami médií primátor Nitry Jozef Dvonč.

FOTO: V úvode zasadnutia prijali gratulácie aj starší dorastenci FC Nitra, ktorí získali majstrovský titul a vo finále Československého pohára rozdrvili Spartu Praha 4:1.  

(J)


Najčítanejšie správy
Pracovná doba na MsÚ v Nitre dňa 14.04.2022
14. apríl 2022
Ľuďom z Ukrajiny pomôže grantový program
14. apríl 2022
Diskusie, kvízy, sokoliarstvo aj piknik v parku
14. apríl 2022
Kedy budú vyvážať odpad počas Veľkej noci?
7. apríl 2022