Slovenky poznajú súperky na európsky šampionát
31. máj 2016
V Obradnej sieni Mestského úradu v Nitre sa uskutočnil žreb majstrovstiev Európy junioriek vo volejbale do 19 rokov.

V Obradnej sieni Mestského úradu v Nitre sa uskutočnil žreb majstrovstiev Európy junioriek vo volejbale do 19 rokov, ktoré Slovensko organizuje spoločne s Maďarskom. Na kontinentálnom šampionáte sa predstaví dvanásť reprezentačných družstiev, ktoré budú rozdelené do dvoch skupín, jedna bude v Nitre, druhá v Györi.

Po ukončení skupinovej fázy šampionátu sa v Nitre uskutočnia semifinálové a finálové zápasy ako aj zápasy o umiestnenie. Slovenky, v ktorých výbere sa nepochybne predstavia aj nitrianske hráčky, sa v základnej skupine stretnú s družstvami Belgicka, Turecka, Francúzska, Bulharska a šesticu doplní tím z druhého miesta z tretieho kola kvalifikácie.

„Všetkým družstvám želám veľa úspechov a aj  spolu s organizátormi som presvedčený o tom, že sa podujatie vydarí,“ uviedol ešte pred začiatkom žrebovania primátor Nitry Jozef Dvonč.

Organizácia žrebu prebehla veľmi dobre, z čoho máme radosť. Súperov viem ťažko hodnotiť, pretože v tejto vekovej kategórii sa sila tímov mení, ale na základe posledných výsledkov na medzinárodnej úrovni si myslíme, že skupina je hrateľná a našim cieľom bude postúpiť medzi najlepších osem tímov. Šampionát sa uskutoční v Nitre, kde je volejbalový boom. Chceme v tom pokračovať a udržať nitrianskych divákov na tejto ceste, aby sa stali pravidelnými volejbalovými fanúšikmi,“ dodal prezident Slovenskej volejbalovej federácie Ľubor Halanda.

Na slávnostnej ceremónii sa tiež zúčastnili prezident športovo-technickej komisie Wojciech Czayka, viceprezident SVF Tomáš Singer, generálny sekretár Maďarskej volejbalovej federácie (HVF) Zsolt Ludvig, nechýbali ani tréneri slovenského tímu Eva Koseková a Tibor Štrajánek i hráčka COP Nitra Viktória Veliká, ktorá asistovala pri žrebovaní.

 

Zľava, Zsolt Ludvig, Ľubor Halanda, Wojciech Czayka, Eva Koseková, Jozef Dvonč a Tomáš Singer.  

text a foto: (j)


Najčítanejšie správy
Pracovná doba na MsÚ v Nitre dňa 14.04.2022
14. apríl 2022
Ľuďom z Ukrajiny pomôže grantový program
14. apríl 2022
Diskusie, kvízy, sokoliarstvo aj piknik v parku
14. apríl 2022
Kedy budú vyvážať odpad počas Veľkej noci?
7. apríl 2022