Na koncerte Gaudeamus rezonovala spolupráca univerzít s mestom
9. máj 2016
Vrcholným hudobno-umeleckým a spoločenským podujatím, galavečerom Gaudeamus vyvrcholil v Divadle A. Bagara. 

Vrcholným hudobno-umeleckým a spoločenským podujatím, galavečerom Gaudeamus vyvrcholil v Divadle A. Bagara vo štvrtok 5. mája bohatý program 14. ročníka Nitrianskych univerzitných dní 2016. Koncert príhovormi otvorili predseda NSK Milan Belica, rektor UKF Ľubomír Zelenický a v mene rektora SPU Petra Bielika prorektorka SPU Zdenka Gálová. Primátor Nitry Jozef Dvonč zdôraznil význam nadštandardnej spolupráce medzi mestom, krajom a obomi nitrianskymi univerzitami, ktoré prináša svoje ovocie smerujúce do spolupatričnosti všetkých štyroch  subjektov.

„Chcem sa poďakovať všetkým organizátorom, ktorí sa podieľali na kultúrnom a športovom vyžití mladej generácie. Verím, že mestské zastupiteľstvo podporí aj budúci jubilejný 15. ročník rovnako ako podporilo aj tento ročník.“ Zároveň vyslovil poďakovanie aj všetkým pracovníkom mestského úradu, podieľajúcim sa na organizácii tohto vrcholného podujatia, vďaka ktorému sa veselý študentský život prenesie do všedného života nášho mesta. O spolupráci hovorili i rektor UKF Ľubomír Zelenický i prorektorka SPU Zdenka Gálová. Obaja vyslovili potešenie, že NUD sa konali už po štrnástykrát. SPU a UKF sú jedinými slovenskými vysokými školami s tradíciou organizovania spoločného študentského podujatia s presahom do diania v meste.

Napokon si diváci mohli vychutnať hodnotný program, ktorým sprevádzali moderátori Lucia Šutková a Erik Michálek. V réžii Eleny Záhorákovej a Petra Oravca účinkovali folklórne súbory Zobor a Ponitran, ako aj ľudové hudby oboch akademických umeleckých telies.  Zaujímavým prídavkom bol detský folklórny súbor Borinka. (SY)                                                                  

Foto:

Na úvod večera sa k divákom prihovorili (zľava) Jozef Dvonč, Milan Belica, Zdenka Gálová a Ľubomír Zelenický.

 

Foto:

V programe účinkovali členovia akademických folklórnych súborov.


Najčítanejšie správy
Pracovná doba na MsÚ v Nitre dňa 14.04.2022
14. apríl 2022
Ľuďom z Ukrajiny pomôže grantový program
14. apríl 2022
Diskusie, kvízy, sokoliarstvo aj piknik v parku
14. apríl 2022
Kedy budú vyvážať odpad počas Veľkej noci?
7. apríl 2022