Privádzač pre Jaguar Land Rover bude dokončený v budúcom roku
22. apríl 2016
Diaľničný privádzač k priemyselnému parku Nitra-Sever by mal byť dokončený v prvom štvrťroku  (marec 2017) budúceho roku.

Diaľničný privádzač k priemyselnému parku Nitra-Sever by mal byť dokončený v prvom štvrťroku  (marec 2017) budúceho roku. Investíciu za 5,3 milióna eur (bez DPH) stavia štát v rámci príchodu britskej automobilky Jaguar Land Rover, je však zrejmé, že z nej budú profitovať aj ďalšie firmy a spoločnosti pôsobiace v PP Nitra-Sever.   

Vybudovanie diaľničného privádzača by malo tiež odľahčiť dopravné zaťaženie v tejto lokalite, nakoľko doprava bude rozdelená. Vetva z rýchlostnej cesty R1 k okružnej križovatke (aj s vyraďovacím pruhom) bude mať 0,43 km, ďalšia, z okružnej križovatky na R1 (aj so zaraďovacím pruhom) 0,53 km.

Investičná zmluva, ktorá bola podpísaná s britskou automobilkou Jaguar Land Rover podporí ďalší rozvoj Nitry aj Slovenska vznikom nových pracovných miest nielen v automobilke, ale aj v ďalších subdodávateľských firmách. Ide o najväčšiu priamu investíciu v rámci Európskej únie za posledných sedem rokov,“ uviedol primátor Nitry Jozef Dvonč po podpise zmluvy štátu s britskou spoločnosťou.  

Aj preto je potešiteľné, že prípravné práce automobilky Jaguar Land Rover postupujú podľa naplánovaného harmonogramu, t.j. pokračuje výstavba dočasných inžinierskych sietí a terénnych úprav územie, kde by mal byť postavený samotný závod. 

Britský automobilový gigant plánuje v prvej etape preinvestovať 1,4 miliardy eur, vytvoriť 3-tisíc pracovných miest, s tým, že  ďalších 15 000 pracovných miest bude vytvorených nepriamo – pre ďalšie  subdodávateľské firmy.

 (j)


Najčítanejšie správy
Pracovná doba na MsÚ v Nitre dňa 14.04.2022
14. apríl 2022
Ľuďom z Ukrajiny pomôže grantový program
14. apríl 2022
Diskusie, kvízy, sokoliarstvo aj piknik v parku
14. apríl 2022
Kedy budú vyvážať odpad počas Veľkej noci?
7. apríl 2022