Bienále animácie zaplnilo kultúrne centrum na Zobore
17. október 2024

Nitra sa opäť stala súčasťou medzinárodného podujatia BAB Bienále animácie Bratislava, ktoré prináša tú najkvalitnejšiu animovanú tvorbu pre deti z celého sveta. Tento rok bola súťaž mimoriadne silná – z celkových 1 700 prihlásených filmov z 91 krajín sa do nášho mesta dostali tie najlepšie.

V utorok 15. októbra Kultúrne centrum na Zobore zaplnili žiaci prvého stupňa základných škôl, ktorí mali možnosť vidieť 6 animovaných filmov: Kolotoč (Argentína), Pečenie s Borisom (Francúzsko), Kvetinový lampáš v lese (Čína), Lizzie a more (Taliansko), Papirola (Španielsko) a Mňau (Brazília).

Na druhý deň ich vystriedali žiaci z druhého stupňa, ktorí si pozreli 8 filmov: Život v dvoch farbách (Francúzsko), Nekonečné príbehy (Taiwan), Mesačná noc na rieke Spring River (Kanada), Sneženie (Spojené kráľovstvo), Sviečka (Nemecko), Stará mama (Poľsko), Nenájdené (Izrael) a Čo je empatia (Spojené štáty americké).


„Dokopy sme privítali takmer 199 žiakov a 13 pedagógov zo Súkromnej základnej školy Makovičky, Základnej školy kniežaťa Pribinu a Základnej školy Tulipánová,“ informoval Marián Lupták z odboru komunikácie.

Bienále animácie Bratislava je nielen príležitosťou ukázať deťom umenie animácie, ale aj priestorom pre ich tvorivý rozvoj a nové inšpirácie. Ďakujeme, že ste boli súčasťou.

Lenka Mareková
foto: Marián Lupták


Najčítanejšie správy
Festival udržateľného života – Deň pre planétu
17. október 2024
Nitriansky mládežnícky parlament má nových členov
17. október 2024
Poslanci budú voliť nového hlavného kontrolóra…
13. október 2024
Anketa: Ako sa vám páčili Chrenovské slávnosti…
12. október 2024