Rada seniorov sa stretla tretíkrát v tomto roku
9. október 2024

Zástupcovia nitrianskych seniorov sa stretli v stredu 9. októbra na Rade seniorov už šiestykrát v tomto volebnom období.

Keďže práve október je Mesiacom úcty k starším, primátor Nitry Marek Hattas a predsedníčka Rady seniorov Martina Mojtová vyjadrili úctu a rešpekt k seniorom.

„Vzájomná podpora a láska medzi generáciami posilňuje našu komunitu a robí ju silnejšou,“ uviedla M. Mojtová a seniorom zaželala veľa zdravia a pekných chvíľ s blízkymi.

„Som vždy veľmi rád súčasťou zasadnutí jednotlivých mestských seniorských organizácií a podujatí, ktoré seniorské organizácie organizujú. Ďakujem vám za vašu aktivitu a angažovanosť v našom meste,“ ocenil seniorov primátor Hattas.

Z programu zasadnutia bol hlasovaním vyradený bod, ktorý navrhoval zmenu štatútu rady. Rada seniorov to odôvodnila tým, že „tento návrh nepredkladá a nemá dôvod robiť zmeny v súčasnosti platnom Štatúte RS“. Keďže bod nebol zaradený do programu, prítomní členovia navrhli na stretnutie neprizvať troch poslancov mestského parlamentu Petru Ajdariovú, Miloša Dovičoviča a Pavla Obertáša, ktorí prejavili záujem zúčastniť sa zasadnutia.

Možnosť spolupráce medzi seniorskými organizáciami v Nitre a Nitrianskym mládežníckym parlamentom ponúkla Vladyslava Balera z odboru školstva. Predstavila tiež históriu vzniku a aktuálnu činnosť tejto organizácie, ktorá združuje aktívnych mladých ľudí v Nitre.

Z diskusie v závere zasadnutia vyplynulo okrem iného aj to, že Rada seniorov sa rozšíri o zástupcov zo Združenia telesne postihnutých a z Komunitného centra Comin, kde sa združujú ukrajinskí seniori.

Ďalšie stretnutie sa bude konať 3. decembra 2024 o 10. hodine.

Jana Krajčovičová
foto: Roman Oravec


Najčítanejšie správy
Psychologička Kuchárová: Syndróm vyhorenia je…
10. október 2024
Radnica zbiera dáta pre tvorbu IV. Komunitného…
18. september 2024
Ďalšia úspešná Primátorská kvapka krvi
17. september 2024
10. september: Svetový deň prevencie samovrážd   …
9. september 2024