Ulica v srdci Nitry je jednosmerná, pribudnú parkovacie miesta
22. august 2024

Na Osvaldovej ulici v Starom meste sa mení organizácia dopravy. Táto ulica pri mestskej polícii je po novom jednosmerná, jazdiť sa po nej bude dať v smere z Klokočiny do centra mesta.

Toto opatrenie zavádzame, aby sme obyvateľom lokality priniesli viac parkovacích miest v srdci Nitry. Pôvodne tu bolo 18 parkovacích miest, teraz tu zaparkuje viac ako dvakrát toľko vozidiel, celkovo až 37 áut. To zvýši komfort obyvateľov v tejto lokalite. Zároveň zjednosmernenie ulice pomôže upokojiť rezidenčnú lokalitu od tranzitu.

Pre chodcov zachovávame chodník v plnej šírke, aby sa tiež mohli komfortne presúvať touto ulicou.

Osvaldovu ulicu mnohí obyvatelia využívajú ako skratku do práce pri rannej ceste z najväčšieho nitrianskeho sídliska Klokočina do centra mesta. Ušetria si tak pár minút pri čakaní na svetelnej križovatke Hollého-Štúrova. Tento smer jazdy sme aj preto zachovali. Naopak, prejazd ulicou v smere na Klokočinu už nie je možný.

Krátky úsek Osvaldovej ostane obojsmerný. Je to však iba z dôvodu, aby sme mestským policajtom umožnili vjazd policajných vozidiel do priestorov stanice.

Ulica bude vďaka dostatočným šírkovým parametrom natrvalo obojsmerná aj pre cyklistov, tí teda môžu aj naďalej prechádzať v oboch smeroch.

Tomáš Holúbek


Najčítanejšie správy
Chotárna ulica je prístupná už len domácim
27. august 2024
Autobusy pôjdu v lete v prázdninovom režime
25. jún 2024
Nitra zažije vo štvrtok hviezdy svetovej…
24. jún 2024
V pondelok neparkujte na Škultétyho 3 a 5
14. jún 2024