Na opekačku využite grily v parku
22. júl 2024

Jednou z noviniek vo vynovenom Starom parku na Sihoti, na ktorú sa ľudia tešili najviac, sú grily. Vonku je práve teraz obdobie, ktoré priam láka na letnú večernú grilovačku. Kto, ako a za akých podmienok môže v mestskom parku grilovať?

Grilovať v parku je jednoduché, pretože na grilovačku nie je potrebné žiadne nahlasovanie. Platí nepísané pravidlo, že kto si gril point prvý obsadí, ten ho môže používať. Druhým pravidlom, ktoré sa oplatí zapamätať si je, že všetko na grilovačku si prineste so sebou a po sebe si grilovacie miesto dôsledne uhaste a upracte. Všetky detaily sú v prevádzkovom poriadku, ktorý je na tabuli priamo pri griloch.


Na grilovanie je možné použiť drevené uhlie alebo suché drevo. Ako plocha na opekanie slúži kruh, ktorý sa ohňom rozohreje. Je možné použiť na tejto ploche tácku na opekanie alebo rošt. Oheň je zakázané zakladať prudko horľavými látkami, napríklad benzínom. Grilovať sa dá až po 15 minútach od rozohriatia celej vodorovnej plochy grilu. Pozor na intenzitu ohňa, tú je potrebné prispôsobiť dobe, ktorú sa chystáte stráviť pri grile. Ani výška ohňa by nemala byť extrémna.

Po ukončení grilovačky je potrebné si po sebe upratať. V prvom rade je nutné uhasiť oheň, a to buď vodou, prípadne pieskom z nádob, ktoré sú pri griloch. Ohnisko musí byť pri odchode uhasené tak, že z grilu sa nesmie dymiť a popol musí byť chladný. Popol z grilu nevyberajte, o jeho odstránenie sa postarajú naši kolegovia zo Strediska mestských služieb, ktorí v sezóne čistia grily každé ráno. V dochádzkovej vzdialenosti sú k dispozícii koše na odpad z grilovačky.

Tomáš Holúbek
foto: Roman Oravec


Najčítanejšie správy
Vyjadrenie mesta k sporu ohľadom výstavby bytov…
25. júl 2024
Nitrianske hody a dožinky: Oslava tradícií a…
23. júl 2024
Aby ľudia ľuďom pomáhali: 18. ročník grantového…
23. júl 2024
Zábava pre celú rodinu na Klokočinskom jarmoku…
22. júl 2024