Začína výstavba podjazdu pod Univerzitným mostom
16. marec 2023

Jednou z prvých veľkých investičných akcií, ktoré mesto začína realizovať po zimnej stavebnej uzávere je vybudovanie nového 155 metrového úseku cyklotrasy vedenej na ľavom brehu rieky Nitra po Nábreží mládeže pod mostom na Triede Andreja Hlinku.


Mesto vo štvrtok odovzdalo stavenisko vysúťaženému zhotoviteľovi. Počas prác bude lokalita oplotená a vyžiada si obmedzenia pre chodcov a cyklistov. Dva úseky cyklotrasy, jeden na strane UKF a druhý na strane SPU, budú dočasne uzatvorené. Prejazd cez most ostáva bez obmedzení.

Dočasná obchádzka počas výstavby podjazdu pod Univerzitným mostom

Výstavba potrvá šesť mesiacov.

Nový podjazd pod Univerzitným mostom bude dôležitým bodom infraštruktúry, ktorá bude slúžiť chodcom, bežcom, korčuliarom, cyklistickej verejnosti, ale aj mamičkám a oteckom s kočíkmi, či seniorom na prechádzkach mestom. Prepojí úseky existujúcej cyklotrasy na Nábreží mládeže.

Na tento projekt radnica získala viac ako 620-tisíc eur z Integrovaného regionálneho operačného programu. Celkové oprávnené výdavky na realizáciu aktivít projektu sú 655 752,67 eur. Nenávratný finančný príspevok predstavuje 95%, maximálne do výšky 622 965,04 eur. Mesto sa podieľa spolufinancovaním vo výške 5 %, čo predstavuje sumu 32 787,63 eur.

Lenka Mareková
foto: archív mesta Nitra, Roman Oravec


Najčítanejšie správy
Nitra sa stala prvým krajským mestom bez herní
30. máj 2024
Desaťmetrový hrad má svoje tri „naj“. Už ho…
29. máj 2024
Na dva dni uzavrú cestu v okolí železničného…
8. apríl 2024
Začali práce na oprave chodníka pred bývalým…
8. apríl 2024