Deň bezpečného internetu oslávime 7. februára
25. január 2023

Tento rok oslávime už 20. ročník Dňa bezpečného internetu, utorok 7. februára. Cieľom tohto dňa je osveta a podpora bezpečnosti digitálneho prostredia. Organizátorom podujatia je sieť centier bezpečného internetu Insafe.

Mottom tohtoročných osláv je Spoločne za lepší a bezpečnejší internet, čo má každého povzbudiť, aby sa akýmkoľvek spôsobom zapojil a využil tak silu a potenciál internetu zbližovať ľudí pre dobrú myšlienku. Existuje mnoho spôsobov, ako to urobiť.

bezpečný internet

Zapojte sa aj vy do podpory a osvety bezpečného, zodpovedného a pozitívneho využívania digitálnych technológií pre deti a mladých ľudí. Národné koordinačné stredisko pre riešenie problematiky násilia na deťoch (NKS) a digiQ – Digitálna inteligencia sa chcú pri tejto príležitosti spýtať detí tieto otázky:

  • Čo pre teba znamená lepší a bezpečnejší internet?
  • Ako si predstavuješ online svet, kde sa nemusíš cítiť ničím ohrozený?
  • Čo by si potreboval zmeniť, aby bol online svet pre teba lepším a bezpečnejším miestom?


Odpovedať na tieto otázky môžu kolektívy detí aj neformálne skupiny detí formou ľubovoľného umeleckého vyjadrenia (kresby, komiksy, divadelná scénka, tanček ale aj pieseň, rap, pantomíma) v období od 7.- 17. februára.

Zaregistrujte sa na stránke www.bezpecnyinter.net a pošlite svoje dielo. Trojčlenná porota vyberie a ocení umelecké diela, ktoré porotu najviac zaujmú. Členmi poroty budú riaditeľka NKS Mária Vargová, Natália Babicová z digiQ a Andrej Kostanjevec z Národnej linky na pomoc deťom v ohrození.

Viac informácií nájdete postupne na sociálnych sieťach FB, IG a na www.bezpecnyinter.net.

Timea Galová
foto: ilustračné


Najčítanejšie správy
Študenti predstavili vízie pre obnovu kasární na…
3. október 2024
Ladislav Maria Wagner vystaví svoje diela v…
3. október 2024
XIX. Nitrianska hudobná jeseň prinesie šesť…
3. október 2024
Tri kľúčové otázky pre ďalší rozvoj územia Nitry.…
3. október 2024